maandag, 6. oktober 2008 - 10:53

Politie rond onderzoek brandstichting Winschoten af

Winschoten

De politie heeft met het opmaken van proces-verbaal tegen vier verdachten het onderzoek naar een brandstichting in de Berkelstraat in juli in Winschoten afgesloten. In de nacht van 17 juli werden bij deze straat een auto en enkele garageboxen in brand gestoken. Vanwege het vuur en de sterke rookontwikkelingen moesten diverse omwonenden door de politie worden gewaarschuwd.

De politie kreeg dankzij een anonieme tip begin augustus een eerste mogelijke verdachte in het vizier. Ook een buurtonderzoek leverde waardevolle informatie op. In de afgelopen maanden werden een 32-jarige, een 23-jarige en een 18-jarige inwoner van Winschoten als ook een 30-jarige inwoonster van Winschoten aangehouden. Hoewel de meeste verdachten toegaven in de bewuste nacht bij de garageboxen te zijn geweest, lopen de verklaringen over wie verantwoordelijk is voor de brandstichting uiteen.

Aan de brandstichting ligt vermoedelijk een mislukte diefstal van een auto ten grondslag. De auto werd weliswaar uit een garagebox geduwd, maar het lukte niet de wagen te starten. Vervolgens werden de auto en enkele garageboxen in brand gestoken. Een in de boxen gestalde auto ging in vlammen op. Een motorfiets werd zwaar beschadigd. De schade aan auto’s, motorfiets, andere opgeslagen goederen zoals meubels en de stallingsruimtes zelf bedraagt zo’n 80.000 euro. De verdachten zijn in afwachting van een vervolg door justitie op vrije voeten gesteld.
Provincie:
Tag(s):