donderdag, 21. februari 2008 - 12:21

Politie rondt zaak discriminatie op internet af

Zetten

De politie heeft op 20 februari een onderzoek afgerond naar aanleiding van discriminerende teksten op internet. Eén verdachte is aangehouden en tien anderen zijn in de zaak gehoord.De politie startte het onderzoek naar aanleiding van binnengekomen informatie over discriminerende teksten op internet.

In dit onderzoek werd vervolgens op 18 december een vijftienjarige jongen uit Herveld aangehouden. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. De teksten zijn op verzoek van de politie van de internetsite afgehaald. Inmiddels heeft de politie tien anderen gehoord in de leeftijd van dertien tot zeventien jaar uit de gemeente Overbetuwe en Renkum. Zij zouden op discriminerende wijze via internet hebben gereageerd op de teksten van de Herveldenaar.

Nu het onderzoek is afgerond, zal het dossier doorgestuurd worden naar het Openbaar Ministerie. Wat er met de vijftienjarige zal gebeuren, wordt door het OM bepaald. Tegen de tien anderen is proces-verbaal opgemaakt. Ook zij zijn in afwachting van een beslissing van het OM.
Provincie:
Tag(s):