woensdag, 10. december 2008 - 10:07

Politie Rotterdam-Rijnmond komt met ‘Oud & Nieuw-kaarten’

Rotterdam

De politie Rotterdam-Rijnmond gaat vanaf vandaag drie ‘Oud & Nieuw-kaarten’ verspreiden om jongeren te waarschuwen voor de gevolgen wanneer je het feest gaat verstoren.

“Oud & Nieuw is een feest. Ga je slopen, dan verpest je het voor jezelf. Je gaat de cel in, betaalt de schade zelf en krijgt een strafblad. Dag carrière.
Hou het dus leuk�. Met deze tekst verstuurt Politie Rotterdam-Rijnmond dit jaar 3 verschillende boomerangkaarten in een totaaloplage van 60 000 stuks. Het Korps heeft deze kaarten ontwikkeld om de jonge doelgroep, die veelal de vernielingen pleegt, te bereiken.

Ludieke actie

Boomerangkaarten zijn gratis kaarten die verkrijgbaar zijn op o.a. scholen en in de horeca en tevens digitaal te versturen zijn. Veel jongeren maken gebruik van dit gratis middel. Met deze kaarten wil het Korps op een ludieke manier het signaal afgeven richting jongeren dat we tijdens de jaarwisseling geen vernielingen tolereren.

Verspreiding

De kaarten worden verspreid in de horeca en op middelbare en MBO-scholen in onze regio. Daarnaast delen buurtagenten de kaarten zelf uit op plaatsen waar veel jongeren samenkomen. Bovendien is van alle drie de kaarten een E-card beschikbaar op onze website www.politie-rijnmond.nl en op www.boomerang.nl.

Rustige jaarwisseling

De Politie doet er samen met Gemeente en Justitie alles aan om de periode rondom de jaarwisseling feestelijk en rustig te laten verlopen. Degenen die de feestvreugde verstoren, krijgen te maken met een harde aanpak. Ook geweld tegen politie en hulpverleners wordt niet geaccepteerd. Met een uitgebreid pakket aan maatregelen rondom de jaarwisseling moeten vernielingen en geweld voorkomen worden. Bewoners worden gevraagd alert te zijn en bij het zien van vandalisme 112 te bellen.
Provincie:
Tag(s):