maandag, 16. juni 2008 - 10:50

Politie schiet op auto bij achtervolging

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft maandagochtend 16 juni twee schoten gelost bij een achtervolging van autodieven. Rond zes uur kreeg de politie een melding van cameratoezicht dat een vermoedelijk dronken bestuurder over de Westblaak reed.

De auto werd door hen aangetroffen en staande gehouden. Op het moment dat de bestuurder werd aangesproken, gaf hij gas en ging ervandoor.

Door de politieagenten werd gericht op de banden van de auto geschoten waarbij één band werd geraakt. Dit belette de bestuurder niet om door te rijden, waarna een achtervolging plaatsvond. Met hoge snelheid ging de auto er in de richting van de Maasboulevard vandoor.
Ter hoogte van Tropicana verloor de automobilist de macht over het stuur en kwam tegen een hek tot stilstand.

De drie inzittenden van de auto zijn direct aangehouden. Twee van hen, waaronder de 18-jarige Rotterdamse, waren gewond en werden door personeel van de ambulancedienst overgebracht naar het Erasmus MC. De bestuurder een 24-jarige Rotterdammer is direct meegenomen naar het politiebureau. Hier is een urinetest van hem afgenomen. De identiteit van het derde slachtoffer is nog niet bekend.

Door de Forensische Opsporing en de Technische Ongevallendienst is een nader sporenonderzoek verricht. Door deze onderzoeken zijn zowel de Westblaak als de Maasboulevard geruime tijd afgesloten geweest. Rond acht uur was de weg weer vrij.
Provincie:
Tag(s):