zondag, 11. mei 2008 - 17:40

Politie schiet op banden op de vlucht geslagen auto

Sliedrecht

Een 39-jarige man uit Venlo is zaterdagavond na een vluchtpoging met de auto, waarbij de politie op zijn banden heeft geschoten, uiteindelijk toch aangehouden. Dit heeft de politie zondag laten weten,

Bij de politie kwam op zaterdagavond 10 mei 2008 de melding van een verdachte situatie bij de parkeerplaats van de begraafplaats op de hoek van de Stationsweg met de Thorbeckelaan in Sliedrecht. Daar stond een auto met hierin een man die mogelijk drugs bij zich had.

Agenten gingen naar de parkeerplaats en zagen inderdaad de auto. De man hierin startte direct zijn auto en probeerde weg te rijden. Zijn auto raakte hierbij onder andere een politiewagen en een stoep. Verder reed de verdachte op agenten in waarvan één agent zichzelf genoodzaakt voelde te schieten op één van de banden van de auto.

Toch zag de 39-jarige man kans weg te rijden met hoge snelheid de Jan Steenstraat in. Kort hierna vonden agenten de lege auto op de Van Goghstraat. Met hulp van getuigen hielden politiemensen de verdachte aan bij een horecagelegenheid aan de Merwestraat. De auto waarin de 39-jarige man reed stond gesignaleerd als gestolen.
Provincie:
Tag(s):