maandag, 31. maart 2008 - 15:29

Politie schiet suïcidale man in been

Erp

De politie kreeg in de nacht van zondag op maandag meerdere paniekmeldingen dat iemand zichzelf van het leven probeerde te beroven in een woning in Erp. Daar troffen zij een ernstig bebloede 26-jarige man aan met een mes. Agenten benaderden de man, waarop hij hen met het mes bedreigde. In een poging hem te ontwapenen en zijn leven te redden schoot een agent hem in zijn been. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Agenten kregen een aantal verzoeken om met spoed terplaatse te komen, omdat de man zich met een mes probeerde van het leven te beroven. In de woning troffen zij veel bloed aan. De gewonde-en bebloede man weigerde zijn mes af te geven.

Wanneer de agenten dichterbij probeerden te komen, dreigde hij met het mes. Op gebruik van pepperspray reageerde de man niet. In een poging zijn leven te redden heeft één van de agenten hem in zijn been geschoten om hem daarna hulp te kunnen verlenen.

De man verzette zich hevig maar kon uiteindelijk worden ontwapend. Hij is overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis. De rijksrecherche stelt zoals gebruikelijk in deze situaties een onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):