donderdag, 27. november 2008 - 13:17

Politie slaat haar slag en arresteert vijf overvallers

Lelystad

Een arrestatieteam greep woensdagavond 26 november in op het moment dat vier overvallers op het punt stonden een overval te plegen in de Waterwijk in Lelystad.

Het overvallenteam district Noord wist de identiteit van één van de overvallers, die dinsdagavond betrokken was bij de overval op een snackbar aan de Jol in Lelystad, te achterhalen.

De overvaller sloeg die avond een ruit in van de deur toen de snackbar net dicht was en bedreigde een personeelslid met een vuurwapen. Door goede beveiligingsbeelden werd de verdachte herkend en richtte het onderzoeksteam (OT) zich op deze overvaller.

Ondertussen verschenen er nog drie potentiële verdachten in beeld bij de rechercheurs. Er waren signalen dat deze personen een overval aan het voorbereiden waren en daarom werd het observatieteam van politie Flevoland-Gooi&Vechtstreek ingezet en stond een arrestatieteam stand-by.

Rond 23.20 trok het viertal richting Waterwijk, terwijl specialisten van het OT hen observeerden. Een voorbijganger die de vier mannen in de Waterwijk opmerkte, vertrouwde het niet en belde direct 1-1-2.

Op het moment dat de verdachten hun gezichtsvermomming opzetten, greep het arrestatieteam in. De vier verdachten, in de leeftijd 16 en 17 jaar, zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Bij de aanhouding werden een vuurwapen, een hakbijltje en gezichtsvermomming aangetroffen.

Het overvallenteam district Noord heeft de zaak in onderzoek en heeft sterke aanwijzingen dat de mannen betrokken zijn bij meerdere overvallen. De verdachte van de overval op de snackbar aan de Jol bevindt zich ook onder de arrestanten.

Het overvallenteam district Zuid arresteerde dinsdag een 18-jarige Almeerder in zijn woning op verdenking van betrokkenheid van meerdere woninginbraken in Almere.
Tijdens het lopende onderzoek bleek de man ook in aanmerking te komen voor een overval in Almere op een winkel. Ook hij is ingesloten en in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):