donderdag, 13. maart 2008 - 9:56

Politie slaat slag in beteugeling overvallen

Rotterdam

De politie Rotterdam - Rijnmond heeft met de aanhouding van drieëntwintig verdachten een forse slag geslagen in de beteugeling van roofovervallen, die de laatste tijd zijn gepleegd. De politie Rotterdam-Rijnmond werkt hierbij nauw samen met de politie regio Zuid-Holland-Zuid.

Het gaat in totaal om drieëntwintig verdachten, negen in de maanden januari en februari en veertien in de eerste anderhalve week van maart.
De leeftijden van de verdachten variëren van 12 tot 38 jaar. De meeste van hen zijn afkomstig uit Rotterdam en omstreken, maar er zitten er ook een paar tussen die van verderweg komen. Eén verdachte kwam zelfs vanuit Limburg naar Rotterdam om een overval te plegen.
Degenen die zijn aangehouden worden er tevens van verdacht bij meer overvallen betrokken te zijn geweest. Hiernaar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Het gaat niet alleen om zogenaamde gelegenheidsovervallers en groepjes die in wisselende samenstelling deze misdrijven plegen, maar ook om zwaardere criminelen die professioneel een overval voorbereiden, plannen en plegen. Wat ze echter allemaal gemeen hebben is dat ze geweld gebruiken en het ze te doen is om geld.
Provincie:
Tag(s):