vrijdag, 21. maart 2008 - 9:21

Politie sluit digitale coffeeshop

Den Haag

Het Boven Regionaal Recherche Team (BRT) Haaglanden-Hollands Midden heeft is samenspraak met het Openbaar Ministerie onderzoek gedaan naar de verkoop en handel in softdrugs via het internet. Uit dat onderzoek bleek dat een in Den Haag woonachtige 47-jarige verdachte softdrugs verkocht via het Internet.

Via een website verkocht de verdachte o.a. hasj, hennep en joints. De pakketjes met de bestelde softdrugs werden, na betaling, bij de internetbestellers thuis bezorgd. De rechercheurs wisten diverse pakketjes te onderscheppen die de verdachte wilde versturen.

De verdachte is dinsdagochtend 18 maart aangehouden. Direct na de aanhouding verrichtte de politie op een tweetal plaatsen doorzoekingen. Hierbij is een hoeveelheid geld, softdrugs, testmaterialen, verpakkingsmaterialen en administratie in beslag genomen.

Verboden
Het is in Nederland strafbaar om reclame te maken voor de verkoop, aflevering of verstrekking van (soft)drugs. Het aanbieden van softdrugs via het internet is in strijd met deze bepaling en om die reden heeft officier van justitie bepaald dat de internetsites waarop deze softdrugs worden aangeboden en/of die direct verband houden met deze sites niet meer toegankelijk zijn voor het internetpubliek.

Site uit de lucht gehaald
Op de sites is een mededeling van de politie geplaatst dat via de internetsites strafbare feiten zijn gepleegd en om die reden niet meer toegankelijk zijn. De website is inmiddels uit de lucht gehaald. Internetbezoekers die deze site bezoeken krijgen enkel nog de boodschap te lezen dat de politie en justitie de site heeft gesloten.
De verdachte wordt vrijdag aan de rechter-commissaris voorgeleid.
Categorie:
Tag(s):