zondag, 7. december 2008 - 12:29

Politie sluit groot drugsonderzoek af

Denekamp

In totaal 38 personen zijn aangehouden dan wel als verdachte gehoord in een grootscheeps drugsonderzoek dat door de politie Twente in februari 2008 is gestart en nu zo goed als afgerond is. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

In eerste instantie werden op 18 april jl. vijf personen aangehouden waaronder een 51-jarige man uit Denekamp, die als hoofdverdachte kan worden aangemerkt. Zie voor deze aanhoudingen het hieronder cursief afgedrukte persbericht van 19 april.

De 51-jarige is ondertussen door de rechtbank in Almelo veroordeeld evenals zijn thans 52-jarige echtgenote. Beiden werden veroordeeld in verband met het vervaardigen en verkopen van GHB in en vanuit hun woning.

GHB en XTC
Vanaf het voorjaar van 2007 kwam bij de politie in Denekamp informatie binnen waaruit een toenemend drugsgebruik onder jongeren in Denekamp bleek. Een onderzoek werd gestart en naar aanleiding daarvan werd duidelijk dat de 51-jarige hoofdverdachte drugs, waaronder GHB en XTC, verhandelde vanuit zijn bedrijf in Denekamp.

Na deze aanhoudingen en het afronden van het onderzoek werd een vervolgonderzoek gestart, omdat was gebleken dat door de jeugd in Denekamp op grote schaal drugs werden gebruikt.

Eerste aanhoudingen
Op 23 september werd door het team van de politie Twente dat het onderzoek deed, overgegaan tot de eerste aanhoudingen in dit tweede deel van het onderzoek. Aangehouden werden een 27-jarige man en een 24-jarige vrouw, beiden uit Denekamp. Met name de 27-jarige wordt als hoofdverdachte gezien in dit deel van het onderzoek en dan met name met betrekking tot de handel in de harddrugs.

Beide aangehouden verdachten zijn op 23 september ook in verzekering gesteld en bij justitie voorgeleid. De 27-jarige zit op dit moment nog in geschorste bewaring in afwachting van de terechtzitting die nog moet worden vastgesteld.

Nog eens 28 aanhoudingen
Hierna werden in de loop van de weken erna in totaal nog 28 personen aangehouden en drie personen aan het bureau uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring. Ook van deze personen, allemaal hoofdzakelijk afkomstig uit Denekamp en variërend in de leeftijd tussen de 18 en 30 jaar, werd een aantal voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Het politieonderzoek is inmiddels afgerond het proces verbaal wordt naar het Openbaar Ministerie gestuurd.
Provincie:
Tag(s):