zaterdag, 9. februari 2008 - 1:04

Politie sluit onderzoek naar dood John Lucieer af

Varik

De politie sluit het onderzoek naar de gewelddadige dood van John Lucieer, die op 3 december dood in zijn woning in Varik werd aangetroffen, af. De politie heeft tijdens het onderzoek twee verdachten aangehouden. Een 34-jarige inwoner van Rotterdam die op 21 december is aangehouden, verblijft nog steeds in voorlopige hechtenis.

Uit het onderzoek is gebleken dat John Lucieer in de ochtend van 2 december contact heeft gehad met de verdachte. Vanuit Rotterdam is de verdachte naar de woning van Lucieer in Varik gekomen. Beide mannen hebben daar sexueel contact gehad. De aangehouden verdachte heeft erkend in de woning van het slachtoffer geweld te hebben gepleegd tegen het slachtoffer. Ten gevolge van dit geweld is het slachtoffer overleden.

Uit het onderzoek is verder gebleken dat de verdachte meerdere overvallen heeft gepleegd in de regio Rotterdam Rijnmond en aanwezig is geweest tijdens de beroving van een jongeman op het station van Geldermalsen op 2 december 2007. Voor dit laatste feit, de beroving in Geldermalsen, zit een tweede verdachte vast.

Naar verwachting zal de hoofdverdachte in april 2008 moeten verschijnen voor de rechter in Arnhem. Ook de tweede verdachte zal vermoedelijk in die maand terechtstaan in verband met de beroving in Geldermalsen.
Provincie:
Tag(s):