zondag, 24. februari 2008 - 9:29

Politie smoort supporters geweld in de kiem

Enschede

De politie Twente heeft op zaterdag 23 februari met een grootscheepse actie een gewelddadige confrontatie tussen de harde kern supporters van FC Twente en Feyenoord voorkomen. In totaal zijn in Almelo en Enschede 20 verdachten aangehouden wegens (vuur)wapenbezit, beledigend gedrag of omdat ze zich niet konden of wilden legitimeren.

De politie greep in omdat er aanwijzingen waren dat twee groepen hadden afgesproken elkaar ergens in Twente te treffen. Deze groepen bestonden uit harde kern supporters van FC Twente en Schalke 04 enerzijds en Feyenoord-aanhangers anderzijds. De politie heeft door vooraf op te treden escalatie voorkomen.

Tientallen aanhangers van FC Twente en Schalke 04 kwamen bij Miracle Planet in Enschede zaterdagavond rond 18.30 uur bijeen. Na overleg met het Openbaar Ministerie besloot de politie met onder andere Mobiele Eenheid het terrein af te sluiten en alle aanwezigen uitgebreid te controleren op wapens, alcohol en identificatie. De politie heeft bij deze actie acht verdachten, waarvan vier Duitsers, aangehouden.

De politie Twente heeft bij deze acties rond de honderd extra agenten ingezet. Ook is gebruik gemaakt van een politiehelikopter. De wedstrijd tussen Heracles – Feyenoord is zonder problemen verlopen.
Provincie:
Tag(s):