donderdag, 16. oktober 2008 - 13:12

Politie start extra opsporingsmethode bij auto-inbraak

De Meern

De politie van district Utrecht west start vanaf 16 oktober een extra opsporingsmethode om auto-inbrekers aan te kunnen houden door de nadruk te leggen op het veiligstellen van sporen die van de dader zijn achtergebleven.

Bewoners die geconfronteerd worden met een auto-inbraak moeten goed opletten of er sporen van de verdachte in hun auto zijn achtergebleven. Denk hierbij aan DNA: bloed, speeksel, sigaretten, kauwgum, eten, flessen, kleding (petje, muts). Geursporen: petje, handschoenen of als er andere goederen of gereedschap van de verdachte in de auto zijn achtergebleven.

Mocht dit het geval zijn, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht west, telefoon 0900-8844. U kunt gewoon uw aangifte van auto-inbraak ook via internet doen, maar belt u wel direct met de politie als er sporen zijn. Ook geldt, hoe eerder u de auto-inbraak meldt, hoe sneller het opsporingsproces kan starten. Dit laatste is erg belangrijk. Door het veiligstellen van biologische en werktuigsporen probeert de politie door technisch bewijs tot aanhouding van verdachten van auto-inbraak te komen.
Provincie:
Tag(s):