dinsdag, 22. juli 2008 - 12:25

Politie start onderzoek naar woningbranden

Maarssen

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van twee branden die in de nacht van zondag op maandag 21 juli woedden in en bij een woning in de wijk Duivenkamp en Antilopespoor. Omstreeks 02.25 uur ontstond brand in een tuin van een woning in de wijk Antilopespoor. Door deze brand liep tuinmeubilair maar ook delen van de woning brandschade op. Een buurman kon de brand blussen. De bewoonster gaf aan dat zij wakker was geworden van de brandmelder in haar woning en kon zelf de woning verlaten.

Omstreeks 03.30 uur kregen politie en brandweer melding van een brand in een woning in de wijk Duivenkamp. Waarschijnlijk is hier brandend materiaal door de brievenbus gegooid. Door de sterke rookontwikkeling waren de bewoners niet meer in staat om de woning via de trap te verlaten. Vanaf de eerste verdieping zijn de drie bewoners (een man, vrouw en jongen) via een ladder door de brandweer gered. Ze zijn per ambulance met klachten aan de luchtwegen ter controle naar het Oudenrijnziekenhuis vervoerd. Een hond is voor behandeling naar een dierenarts gebracht. Niemand heeft blijvend letsel opgelopen.

De oorzaak van de branden is nog onbekend, maar mogelijk is sprake van brandstichting. Het is tevens onbekend of de branden met elkaar te maken hebben of dat er sprake is van toeval.
Provincie:
Tag(s):