zondag, 28. september 2008 - 15:32

Politie stuit op beschermde vogels in woning stroper

Nederweert

Een 67-jarige man uit Nederweert is vrijdagmiddag door de Groene Brigade op heterdaad betrapt bij het vangklaar zetten van een vangkooi voor beschermde vogels in een bosperceel aan de Booldersdijk. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Bij een zoeking in zijn woning werden een grote hoeveelheid stroopmiddelen en beschermde vogels aangetroffen.

De Groene Brigade van de provincie trof op 25 september de vangkooi in het bos aan waar een duif als lokmiddel in zat. Na overleg met het regionale milieuteam van de politie Limburg-Noord werd besloten om bij de val te posten. Vrijdagmiddag tijdens het posten werd de man op heterdaad betrapt toen hij de val vangklaar zette.

Na de aanhouding volgde een doorzoeking van de woning van de verdachte. Hier werden vele tientallen klemmen, mistnetten, diverse vangkooien, vele strikken en een zware CO2-buks aangetroffen. Ook werden enkele tientallen wildzangvogels aangetroffen die gemanipuleerde pootringen droegen. Alles is in beslag genomen.

De man is inmiddels in vrijheid gesteld. Tegen hem zal, vanwege diens handelen in strijd met de Flora- en faunawet, proces verbaal worden opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):