maandag, 3. november 2008 - 17:35

Politie stuit op erectiepillen bij vuurwerkvangst

Hilversum

De politie is tijdens een onderzoek naar illegaal vuurwerk naast een partij van 500 kg illegaal vuurwerk gestuit op een partij van 8000 vervalste erectiepillen. Dit heeft de politie maandag 3 november bekendgemaakt.

Vanaf september deed het regionale milieuteam van het korps Gooi en Vechtstreek een onderzoek naar twee vuurwerkhandelaren. Dit onderzoek leidde woensdag 22 oktober tot de aanhouding van een 22-jarige inwoner van Hilversum en een 19-jarige inwoner van Soest. De mannen worden onder andere verdacht van handel in zwaar vuurwerk geïmporteerd uit België en handel in vervalste geneesmiddelen zoals erectiepillen.

De 19-jarige man uit Soest werd in Soest aangehouden in een volgeladen auto met illegaal zwaar vuurwerk. In totaal werd 400 kilo illegaal vuurwerk in de auto ontdekt. In zijn woning werd nog een aantal verhuisdozen met vuurwerk in beslag genomen. De Hilversummer werd kort daarna in zijn woning aangehouden. Daar werden ongeveer 8000 namaak erectiepillen aangetroffen.

De twee mannen zijn vrijdag 24 oktober voorgeleid bij de Rechter-commissaris in Amsterdam. Het onderzoek loopt verder. Op de auto en bankrekeningen van de 22-jarige Hilversummer is beslag gelegd.

Het regionaal milieuteam houdt zich vanaf september tot het einde van het jaar specifiek bezig met het opsporen van illegaal vuurwerk en het bestrijden van de handel.
Provincie:
Tag(s):