donderdag, 17. juli 2008 - 11:20

Politie stuit op internationale wapenhandel

Apeldoorn

De afgelopen maanden is er door de politie Apeldoorn in samenwerking met de Duitse politie in Essen een onderzoek verricht naar internationale vuurwapenhandel. Op maandag 14 juli werd met inzet van veel agenten een tweetal Apeldoornse verdachten aangehouden. In een auto en bij doorzoekingen van diverse panden werd een twintigtal vuurwapens en munitie in beslag genomen.

Uit een politieonderzoek ontstond het vermoeden dat er een aanvoerlijn van wapens bestond vanuit Duitsland naar Nederland. Eén Apeldoornse verdachte zou hierin een belangrijke rol spelen. Na zorgvuldig onderzoek werd er op maandag 14 juli een vanuit Duitsland vertrokken auto in Apeldoorn onderschept. In de auto werden 15 vuurwapens en munitie aangetroffen die in beslag zijn genomen. De bestuurder, een 38-jarige Apeldoorner werd aangehouden.

Kort na de aanhouding gingen 25 Apeldooornse politiemensen samen met de Rechter-Commissaris, de officier van justitie, de Technische Recherche en een vuurwapenhond op pad om huiszoekingen te verrichten. In Apeldoorn werd op drie locaties gezocht. Er werden vuurwapens, geldbedragen en drugs aangetroffen. Hier werd een 56-jarige Apeldoorner aangehouden.

Gelijktijdig werden in Duitsland huiszoekingen gedaan. Hierbij werd ook een aantal vuurwapens aangetroffen en zijn verschillende aanhoudingen verricht.

De Apeldoornse verdachten zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek is zo goed als afgerond en de politie maakt proces-verbaal op.
Provincie:
Tag(s):