dinsdag, 25. maart 2008 - 15:08

Politie trapt niet in 'scheerverhaal' bellende automobilist

Vlaardingen

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft dinsdag op de rijksweg A20 ter hoogte van Vlaardingen omstreeks 10.00 uur een 60-jarige man uit Wateringen bekeurd voor het niet handsfree bellen, ondanks dat hij verklaarde dat hij een scheerapparaat had vastgehouden. Dit heeft het KLPD dinsdag bekendgemaakt.

Op het moment dat de opvallende surveillanceauto voorbijreed aan de man zat hij met een telefoon aan zijn linker oor. Op het teken ‘volgen politie’ liet hij zijn auto afzakken tot 60 km/uur. Toen de bestuurder op de afrit uiteindelijk achter de politieauto tot stilstand kwam verklaarde de man dat hij een scheerapparaat had vastgehouden in plaats van een mobiele telefoon.

Demonstratief wees hij daarbij naar de telefoon die nu wel in de carkit zat. Op vraag waarom hij dan met zijn scheerapparaat aan zijn oor zat kon hij geen logische verklaring geven. Het scheerapparaat was echter qua kleur en vormgeving zo afwijkend van het telefoontoestel dat er geen vergissing mogelijk was in waarneming. Een bekeuring van 130 euro was het gevolg.
Provincie:
Tag(s):