maandag, 6. oktober 2008 - 11:05

Politie treedt op tegen belediging buschauffeuse Gouda

Gouda

De politie is vrijdag 3 oktober rond 22.30 uur in actie gekomen nadat een buschauffeuse van Connexion door twee jongens beledigd zou zijn. De chauffeuse had haar bus op het Stationsplein neergezet en afgesloten voor een pauze.

Toen zij terugkwam zater in er in de bus twee jongens en een meisje. Een deur van de bus stond open. De chauffeuse vroeg het meisje en de jongens de bus te verlaten en in de rij wachtende passagiers te gaan staan.

Het meisje deed dat zonder tegenspreken. De jongens van beiden 18 jaar en afkomstig uit Waddinxveen en Hazerswoude-dorp, waren het er niet mee eens. De Hazerswoudenaar maakte de vrouw daarop uit voor ‘rascist’.

De jongens liepen vervolgens van de bus weg. De politie die na de melding snel terplaatse was trof de twee aan in een trein die klaarstond om naar Alphen aan den Rijn te gaan. Beiden werden aangehouden. Na hun verhoor zijn ze weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de jongen uit Hazerswoude. De chauffeuse was blij met het snelle optreden van de politie.
Provincie:
Tag(s):