woensdag, 3. december 2008 - 16:51

Politie treft 1500 kg illegaal vuurwerk aan in schuur

Vaassen

Het Regionaal Vuurwerkteam van de politie heeft in een schuur bij een woning in het buitengebied van Vaassen, ongeveer 1500 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen. Daarnaast trof men ruim 160 sloffen "merkvervalste" sigaretten, een vuurwerkwapen met knalpatronen, een ploertendoder aan. Dit heeft de politie woensdag 3 december laten weten.

Naast het vuurwerk en de wapens, zijn ook de sigaretten in beslag genomen. Gezien de hoeveelheid vuurwerk, bestaande uit o.a. flowerbeds, zware lawinepijlen, vlinders etc. moest het transport van het in beslaggenomen vuurwerk plaatsvinden door een gecertificeerd bedrijf met een speciaal ingericht voertuig.

De 32-jarige bewoner is aangehouden en verhoord. Tegen hem volgt een proces-verbaal. Met betrekking tot de sigaretten, heeft de politie de Douane ingeschakeld. Er bleken valse accijnszegels op de pakjes sigaretten te zijn aangebracht. De inhoud van elke slof bevatte tien pakjes sigaretten.

De rookartikelen bleken niet van het merk en de kwaliteit die op de verpakking stond. De sigaretten zijn in beslag genomen en de Douane doet nader onderzoek. Zowel het vuurwerk als de sigaretten worden vernietigd.
Provincie:
Tag(s):