woensdag, 6. februari 2008 - 17:15

Politie trekt wapen na bedreiging door man met mes

Neeritter

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 42-jarige man aangehouden voor bedreiging en poging tot doodslag van twee agenten en huiselijk geweld richting zijn vriendin.

De 33-jarige vriendin alarmeerde rond 01.00 uur de politie dat zij door haar partner uit huis was gezet en daarbij diverse bedreigingen en spullen naar haar hoofd gegooid had gekregen. Hun jonge kindje was nog in de woning bij de man. Toen de politie poolshoogte ging nemen weigerde de man de deur voor de agenten te openen en stak de verdachte een mes door de ruit van de voordeur en haalde uit naar de agenten.

De agenten werden hierdoor bijna geraakt en hebben pepperspray gebruikt. Toen de man uiteindelijk de deur openmaakte bleek dat hij het jonge kind inmiddels op zijn arm had. De man bleef de agenten verbaal en fysiek bedreigen. Na veel praten gaf de man het kind aan een van de agenten, waarna het kind direct in veiligheid werd gebracht.

De verdachte bleef echter een politieagent verbaal en met het mes bedreigen en weigerde het mes weg te leggen. De agent in kwestie trok naar aanleiding van deze dreigende situatie zijn pistool en verzocht de man nogmaals om zijn mes weg te leggen en zich over te geven. De man gaf hier uiteindelijk gehoor aan en werd geboeid overgebracht naar het politiebureau te Weert voor nader onderzoek.

De geneeskundige dienst had zich ontfermd over het kind en het overgebracht naar het ziekenhuis in Weert voor controle. Het kindje bleek in orde te zijn en is overgedragen aan familie. De politie heeft inmiddels contact opgenomen met Bureau Jeugdzorg.
Provincie:
Tag(s):