maandag, 3. november 2008 - 17:00

Politie trekt wapenstok bij grote vechtpartij in Arnhem

Arnhem

Op zondagavond 2 november rond 23.30 uur werd een grote vechtpartij gemeld op het Nieuwe Plein in Arnhem. De vechtpartij bleek te zijn ontstaan tussen verschillende groepen in een horecagelegenheid, waarbij diverse mannen en vrouwen verwondingen op liepen.

Toen de politie arriveerde lag er een vrouw op straat. Er stonden circa 25 tot 30 personen omheen en de sfeer was erg gespannen. Door de politie werd een linie gevormd om de vrouw op de grond af te schermen.

Twee politiemensen ontfermden zich over de vrouw, die gewond was aan haar gezicht. Een van de omstanders probeerde telkens door de linie heen te komen en werd na diverse waarschuwingen aangehouden. De man, 18 jaar uit Arnhem, verzette zich tevens tegen zijn aanhouding. Hij werd uiteindelijk geboeid afgevoerd.

Daarop keerde een 15-tal personen zich tegen de politie, die assistentie van andere collega’s te hulp riep. De politie zag zich genoodzaakt enkele malen de wapenstok te gebruiken. De politie hield daarna nog een 25-jarige Arnhemmer aan, omdat hij een politieagente bedreigde en 44-jarige man uit Arnhem, nadat hij een raam in sloeg.

Naar verluid zou een van de groepen al vertrokken zijn voordat de politie arriveerde. De politie stelt een nader onderzoek in, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):