vrijdag, 17. oktober 2008 - 9:11

Politie Twente controleert op drugs in het verkeer

Hengelo

De politie Twente heeft donderdagavond 16 oktober 2008, in totaal 27 bestuurders aangehouden voor vermoedelijk rijden onder invloed van drugs. Op het politiebureau zijn van deze personen bloedmonsters afgenomen om het gebruik van verdovende middelen bevestigd te krijgen door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De bestuurders werd een rijverbod opgelegd.

Op verschillende locaties in Hengelo zijn tussen 19.00 uur en 23.00 uur 27 bestuurders gecontroleerd, waarvan was geconstateerd dat zij na een bezoek aan een coffeeshop met een motorvoertuig wegreden. Omdat het vermoeden aanwezig was dat deze bestuurders mogelijk onder invloed van drugs hun voertuig bestuurden werden zij aan de kant gezet en gecontroleerd. Bij vijf van de 27gecontroleerde personen werd geconstateerd dat men vermoedelijk onder invloed van drugs verkeerden.

Deze vorm van controle voert de politie Twente uit omdat uit onderzoek is gebleken dat het roken van 1 joint gelijk staat aan een alcoholpromillage van 1,1. De effecten op de rijvaardigheid zijn volgens het NFI groot.
Provincie:
Tag(s):