woensdag, 25. juni 2008 - 10:22

Politie Twente lost groot aantal woninginbraken op

Enschede

In maart 2008 startte het woninginbrakenteam van de politie Twente met een onderzoek naar de handel en wandel van twee Enschedeers van 19 en 22 jaar. In de maanden daarvoor was het opgevallen dat er in Enschede, met name in de wijken Helmerhoek en Ruwenbos, meerdere woninginbraken hadden plaatsgevonden.

Met toestemming van justitie werd een onderzoek naar hen ingesteld, hetgeen resulteerde in hun aanhouding op 7 mei jl. Dit gebeurde o.a. naar aanleiding van het feit dat er door de 22-jarige was geprobeerd geld te pinnen met een creditcard die op 24 maart was ontvreemd bij een inbraak aan de Kuipersdijk in Enschede.

Gedurende het verdere onderzoek werd duidelijk dat twee andere Enschedeers, 21 en 26 jaar, in wisselende samenstelling met hen samenwerkten. Op 20 mei werd de 26-jarige en op 27 mei de 21-jarige aangehouden. Ook zij zitten in afwachting van hun terechtzitting nog vast.

Bij de aanhoudingen werden bij een huiszoeking meerdere goederen aangetroffen die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Van het gros van deze goederen is de herkomst vastgesteld en deze worden teruggeven aan de rechtmatige eigenaren. De buit bestond hoofdzakelijk uit laptops, digitale camera’s, lcd tv’s en portemonnees met bankpassen.

In het onderzoek, wat nu is afgesloten, is duidelijk geworden dat de vier verdachten verantwoordelijk kunnen worden gesteld voor ongeveer 30 woninginbraken, allen gepleegd in de periode tussen eind december 2007 en 7 mei 2008, de datum van aanhouding van de eerste twee verdachten.
Een groot aantal, ruim de helft, van deze inbraken zijn gepleegd in Enschede, de rest in meerdere plaatsen in Twente en nog een paar buiten deze regio.
Provincie:
Tag(s):