maandag, 8. september 2008 - 13:31

Politie Utrecht onderzoekt Amsterdamse moord

Utrecht

Een rechercheteam van de politie Utrecht heeft onder verantwoording van het openbaar ministerie Amsterdam en in nauwe samenwerking met de politie Amsterdam een zaak in onderzoek uit 1993. Het misdrijf heeft zich weliswaar afgespeeld in Amsterdam maar het rechercheteam heeft gedurende het onderzoek vastgesteld dat er getuige(n) woonachting zijn in de regio Utrecht.

Het belangrijkste doel is om met personen in contact te komen die om wat voor reden dan ook niet eerder met de politie wilden of durfden te spreken.

Op 19 april 1993 werd de 37-jarige Tonny van Maurik in zijn grijze Ford Escort doodgeschoten. Dat gebeurde rond 21.30 uur op de Joan Muyskensweg in Amsterdam voor het toenmalig Altea-hotel. Van Maurik overleed ongeveer een uur na de schietpartij in het VU-ziekenhuis.

Een Amsterdams rechercheteam startte een onderzoek maar kon ondanks het tonen van twee compositietekeningen van de mogelijke daders en aandacht in het programma Opsporing Verzocht de zaak niet oplossen. In de loop der jaren zijn er diverse aanhoudingen verricht. Inmiddels zijn alle verdachten op vrije voeten gesteld, maar zij zijn nog steeds allemaal verdachte.

De politie heeft inmiddels nieuwe informatie en op basis daarvan is de zaak heropend en vraagt zij opnieuw aandacht voor het misdrijf. Op dinsdag 9 september zal onder andere in het programma Opsporing verzocht aandacht worden besteed aan het in 1993 in Amsterdam gepleegde misdrijf.
Provincie:
Tag(s):