zondag, 21. december 2008 - 10:00

Politie verijdelt straatrace honderden brommers

Haarlem

De afgelopen week was er bij de politie in Haarlem informatie binnengekomen dat er een brommerstraatrace zou worden gehouden op het parkeerterrein van het Haarlemstadion waaraan tussen de 200 en 500 bromfietsers deel zouden nemen.

Omdat een straatrace niet is toegestaan zijn 20 politiemensen ingezet om de race te voorkomen en de kandidaatdeelnemers en hun bromfietsen te controleren. Zaterdagavond kwamen grote aantallen bromfietsen naar het Haarlemstadion.

Toen de groep groter werd dan ongeveer 100 bromfietsers zijn de politiemensen, onder wie tien motorrijders, naar de groep toegereden. Er konden 57 bromfietsers worden klemgezet voor de controle. De anderen zijn ontkomen.

Van alle bestuurders zijn de papieren ingenomen waarna de hele groep naar het hoofdbureau aan de Koudenhorn is gereden. Daar zijn alle bromfietsen gestald ten behoeve van een technisch onderzoek.

Dat zal de komende weken plaatsvinden. Alle bestuurders zijn naar huis gestuurd. Later kwamen berichten dat er nog een grote groep bromfietsen zou rondrijden maar die groep is niet aangetroffen.
Provincie:
Tag(s):