zaterdag, 10. mei 2008 - 16:01

Politie verspreidt foto's kleding vondeling

Heinsberg (D)

De politie in Heinsberg heeft foto’s vrijgegeven van kledingstukken van de zuigeling die vrijdagavond te vondeling werd gelegd in het Duitse Gangelt. Het gaat onder meer om de handdoek waar het meisje in was gewikkeld. De politie heeft nog geen aanknopingspunten in de zoektocht naar de ouders van het kind, zo laat ze vandaag weten.

Het meisje werd gisteravond door een bewoner aan de Bahnhofstrasse bij zijn woning gevonden. Onduidelijk is wie de zuigeling daar heeft achtergelaten. Het kind is vanuit het ziekenhuis in Heinsberg overgebracht naar een kinderziekenhuis in Mönchengladbach. Onderzoek wees uit dat het meisje pas een week oud was, en niet twee zoals eerder werd verondersteld.

De politie is op zoek naar twee vrouwen die vrijdag rond 17.45 uur zich ophielden in de Bahnhofstrasse. Of zij iets met de vondeling te maken hebben is niet bekend, maar misschien dat zij de politie nuttige informatie kunnen verschaffen aangezien de zuigeling rond dat tijdstip te vondeling is gelegd. Daarnaast wil de politie weten of er mensen zijn die iemand uit hun omgeving kennen die tot voor kort hoogzwanger was, en nu geen plausibele verklaring heeft over het verblijf van haar baby.
Provincie:
Tag(s):