woensdag, 30. juli 2008 - 17:08

Politie verzegelt container met teveel formaldehyde

Ridderkerk

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft woensdag 30 juli 2008 om 10.55 uur een container van een vrachtwagencombinatie verzegeld in verband met een te hoge concentratie Formaldehyde. Dit heeft het KLPD woensdagmiddag bekendgemaakt.

De 67-jarige vrachtwagenchauffeur uit Gorinchem vervoerde deze container over de rijksweg A15 ter hoogte van Ridderkerk van de haven van Rotterdam naar Tilburg. De container mag niet eerder worden geopend dan nadat de uitslag van het luchtmonster bekend is.

Indonesiche boete
De container viel op door het etiket van de Indonesische douane. Op verbreking hiervan stond een boete van 1000.000.000 Rp. Volgens de vervoersdocumenten bestond de lading uit computeronderdelen.

Voorzorgsmeting
Bij een voorzorgsmeting bleek dat er een te hoge concentratie koolwaterstof in de container hing. Een gassingsdeskundige van de Waterpolitie van het KLPD stelde met behulp van meetapparatuur vast dat er een te hoge concentratie aan Formaldehyde gerelateerd gas aanwezig was met een PPM van 1. De wettelijke grenswaarde is 0,1 PPM.

Politiezegel
Gelet op de uitslag is besloten de container te voorzien van een politiezegel om te voorkomen dat de container voor de definitieve uitslag van het luchtmonster geopend zal worden. De container is overgebracht naar een terminal in Tilburg in afwachting van deze uitslag en wordt daar apart gehouden.

Mocht de uitslag hoger uitvallen dan wettelijk toegestaan dan zal tegen de vervoerder proces-verbaal worden opgemaakt voor het op onjuiste wijze vervoeren van gevaarlijke stoffen.
Provincie:
Tag(s):