zaterdag, 18. oktober 2008 - 19:59

Politie vindt drugs in growshop na anonieme tip

Leiden

De korpsrecherche van Politie Hollands Midden heeft na een anonieme tip verdovende middelen aangetroffen in een tijdelijk gesloten growshop aan de Rijnstroomstraat in Leiden. Volgens de melding zou er een grote hoeveelheid verdovende middelen in een verborgen ruimte liggen.

Rechercheurs hebben dit pand doorzocht en vonden op de aangegeven plek enkele honderden kilo’s softdrugs.
De burgemeester van de gemeente Leiden heeft op 1 augustus 2008 middels een bestuurlijke maatregel de growshop formeel voor een half jaar gesloten na een onderzoek van de korpsrecherche. Het onderzoek naar het witwassen van verkregen cirmineelvermogen, het opkopen en verhandelen van de opbrengst van hennepkwekerijen was in april 2007 gestart. Op dinsdag 15 april 2008 leidde dit onderzoek tot een doorzoeking in de growshop en in vijftien andere locaties in de regio’s Hollands Midden, Kennemerland, Rotterdam en in België. Op twaalf panden werd beslaggelegd en werden er onder meer voertuigen, geld en sieraden in beslaggenomen.

De korpsrecherche hield meerdere personen aan, waaronder de eigenaar van de growshop. De verdachte zit nog steeds gedetineerd. Het onderzoek duurt nog voort. Meerdere aanhoudingen naar aanleiding van de vondst van de softdrugs worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):