donderdag, 11. december 2008 - 15:29

Politie vindt tweede babylijkje in Enschede

Enschede

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) van Politie Twente heeft op woensdagavond 10 december 2008 een tweede babylichaampje aangetroffen. Dit lichaampje werd op aanwijzing van de vrouw, die op maandagavond 8 december 2008 werd aangehouden, aangetroffen. Dit heeft de politie donderdag 11 december bekendgemaakt.

Het lichaampje zat bij aantreffen verborgen in een tas. Door middel van een röntgenscan is bevestigd dat in de tas het lichaampje van een baby zat.

Onderzoek bij NFI
De tas met het lichaampje is voor onderzoek overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) daar zal morgen sectie plaatsvinden. Dit onderzoek zal duidelijkheid kunnen geven over hoe oud deze baby is, van welk geslacht en op welke wijze en wanneer het overleden is.

Uitlsag DNA 1e baby
Het TGO krijgt vrijdagmiddag 12 december de uitslag van de DNA-vergelijking van de baby die op 1 december werd aangetroffen en de aangehouden jonge vrouw. Deze test zal uitwijzen of zij de biologische moeder is.

Psychische en medische hulp
De aangehouden vrouw krijgt psychische en medische hulp aangeboden. De vrouw is inmiddels in verzekering gesteld en opgesloten in het politiebureau. Op vrijdag 12 december 2008 wordt zij voorgeleid bij de Rechter Commissaris te Almelo.

Huiszoekingen
Inmiddels zijn op diverse plaatsen in de gemeente Enschede zoekingen geweest. Er heeft onder meer een zoeking plaatsgevonden in een woning aan de Marconistraat te Enschede. Hierbij is gebruik gemaakt van onder andere speurhonden naar het zoeken van sporen.

TGO uitgebreid naar 30 man
Het onderzoek naar de dood van de twee baby's is in volle gang. Het TGO van politie Twente is uitgebreid naar 30 politiemensen. De politie kan in belang van het onderzoek de vindplaats van de tweede baby niet bekendmaken.
Provincie:
Tag(s):