donderdag, 3. januari 2008 - 13:44

Politie vist bloedende Leeuwarders uit gracht

Leeuwarden

De politie Noord-Holland Noord heeft dinsdagochtend vier verdachten aangehouden op de A7 bij het Noord-Hollandse Avenhorn. De vier, een 38-jarige inwoner en een 26-jarige inwoner van Almere en twee inwoners van 20 en 42 uit Dronten hadden dinsdagochtend op het Groot Schavernek ruzie met twee inwoners van Leeuwarden van 36 en 41 jaar.

Waarschijnlijk is een zakelijk conflict de aanleiding van de ruzie. De twee Leeuwarders werden bedreigd met een pistool, geslagen met een boksbeugel en de gracht ingeduwd. Hierop gingen de vier er met een auto vandoor.

De politie, die binnen anderhalve minuut ter plaatse was, heeft de slachtoffers, die behoorlijk aan het hoofd bloedden, kort gehoord. Daarna zijn de twee per ambulance naar het ziekenhuis in Leeuwarden overgebracht, waar hun wonden zijn gehecht. Onmiddellijk is door de politie alarm geslagen wat betreft de auto.

Op de Afsluitdijk werd een auto van de Koninklijke Marechaussee ingehaald door de vier verdachten. De Marechaussee zocht contact met de meldkamer van de politie in Noord-Holland Noord. Vijf politieauto's werden ingezet. Er werd een file gecreëerd op de A7 bij Avenhorn.

Daar werden de vuurwapengevaarlijke verdachten via een speciale autoprocedure aangehouden. Het pistool, dat door de 36-jarige aangever van de 38-jarige verdachte tijdens de mishandeling afhandig was gemaakt, werd overigens bij de aangever aangetroffen en is in beslag genomen.

De politie Leeuwarden heeft de zaak verder in onderzoek. Zo zal de auto, die in beslag is genomen, technisch worden onderzocht.
Provincie:
Tag(s):