vrijdag, 4. januari 2008 - 15:36

Politie vordert 158 rijbewijzen in

Regio

In Noord- en Midden-Limburg zijn het afgelopen jaar 158 rijbewijzen ingevorderd tijdens snelheidscontroles. Het gaat hierbij om snelheidsovertredingen van meer dan 50 km/u dan de terplaatse toegestane snelheid. Vooral de Middenpeelweg was het afgelopen jaar voor de videobemanning een locatie waar veel overtreders werden gesignaleerd. Dit heeft de politie Limburg-Noord vrijdag bekend gemaakt.

Ondanks de verschillende handhavingsinspanningen zijn er weggebruikers van wie het rijgedrag zeer agressief is. Agressief rijgedrag is een verzamelnaam voor een categorie uiteenlopende overtredingen: grove snelheidsovertredingen, snijden, rechts inhalen, bumperkleven, rijden over vluchtstrook etc. Deze weggebruikers lijken zeer goed op de hoogte te zijn met de plaatsen van de reguliere snelheidscontroles zoals flitspalen en de locaties van de mobiele controles. Deze - overwegend snelheidsgerelateerde - overtredingen roepen veel irritatie op bij de overige weggebruikers.

De meest opvallende aanhouding was in mei die van een groep van circa tien sportwagens van hetzelfde merk, die vanuit Zwitserland richting Nederland reden. Op de A 79 richting Valkenburg volgde de videoauto van de politie de sportwagens, waarbij een snelheid werd gemeten van 195 km/u. Dit was voor de politiemensen reden om van vier bestuurders de rijbewijzen in te nemen.
Provincie:
Tag(s):