zaterdag, 19. juli 2008 - 11:14

Politie vraagt hulp uitgaanspubliek bij oplossen dodelijke schietpartij

Den Haag

In de hoop mensen te vinden die meer kunnen vertellen over (de achtergronden van) de gewelddadige dood van José Anton Herrera Aguirre heeft Politie Haaglanden vrijdag drie billboards in de stad neergezet. De borden staan op het Stationsplein, het Bleijenburg en de Pletterijkade. Op deze lokaties bevinden zich uitgaansgelegenheden waar het slachtoffer vaak kwam.

De in Colombia geboren Herrera Aguirre, die luisterde naar de bijnamen Christian en Carrancho, werd op 1 juli van dit jaar kort voor middernacht doodgeschoten op de Rhijnvis Feithlaan. Bij de schietpartij zijn twee mannen betrokken. Een van hen is een dikke, grote man tussen 20 en 25 jaar oud, met een licht getinte huidskleur, zwart kort haar en een geschatte lengte van 1.85 meter. De andere man is slank, licht getint, ongeveer 1.75 meter lang en eveneens tussen 20 en 25 jaar oud. Na de schietpartij reden deze twee mannen weg op een grijze scooter.

Via billboards worden mogelijke getuigen in het Spaans en Nederlands opgeroepen om zich te melden. Behalve via de gebruikelijke telefoonnummers 0900-8844 en M. 0800-7000 (anoniem) kan dat in deze zaak via een telefoonnummer van de Criminele Inlichtingen Eenheid Haaglanden: 06-13380095.
Provincie:
Tag(s):