donderdag, 15. mei 2008 - 15:24

Politie waarschuwt honden- en kattenbezitters in Grave

Grave

De politie Brabant-Noord is op zoek naar mensen die mogelijk informatie hebben over twee gevallen van laffe dierenmishandeling in Grave. Op vrijdag 9 mei vond een vrouw in het park in het Estersveld stukjes natuurspons. Die waren daar vermoedelijk neergelegd om honden en/of katten te vergiftigen.

Als een dier dit eet krijgt hij dorst, drinkt veel en de spons zet uit in de maag van het beest. Uiteindelijk kan het dier sterven. De politie waarschuwt dierenbezitters om hun beest geen vreemde dingen te laten eten als ze buiten zijn.

Woensdag 14 mei vonden drie mannen op de GW Lovendaalsingel een kat die met de halsband was opgehangen aan een paal van een slagboom. De poes was dood. Agenten brachten het dier naar de dierenarts. Het beest was niet gechipt, dus de eigenaar is nog niet gevonden. De kat is waarschijnlijk in de loop van woensdag opgehangen. Het gaat om een witte poes met zwarte vlekjes.

De politie hoopt dat er mensen zijn die meer informatie hebben, zij kunnen bellen met: 0900-8844 of anoniem via 'M': 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):