donderdag, 24. juli 2008 - 9:38

Politie waarschuwt inbrekers in Venray

Venray

De politie gaat inbrekers en helers in de regio Venray middels een brief persoonlijk informeren over de anti-inbraakcampagne ‘ Waak voor inbraak’. De politie startte deze campagne begin mei in de Venrayse wijk ‘t Brukske. Het project is een samenwerkingsverband van de Noord-Limburgse gemeenten, politie, justitie, de woningcoörperaties en de provincie.

Deze campagne maakt alle burgers bewust van de schade die wordt aangericht door woninginbraken. Hierdoor worden de inwoners alerter, gaat iedereen beter op z’n spullen letten en vervangt bijvoorbeeld hang- en sluitwerk.

Markeervloeistof
Ook worden de inbrekers en helers attent gemaakt op SelectaDNA. Dit is een onzichtbare vloeistof om kostbare goederen mee te merken waardoor de inbreker (zogezegd) tegen de ultraviolette lamp loopt als hij of zij wordt aangetroffen met gestolen en geregistreerde goederen. De politie wijst hen op de opsporingsmiddelen die zij zichtbaar en onzichtbaar heeft geïntensiveerd in het district die de pakkans verhogen.

Met het informeren van inbrekers en helers willen de betrokken instanties het project zo effectief mogelijk maken, meldt een woordvoerster van de gemeente Horst aan de Maas. Dus niet alleen woningbezitters bij het project betrekken, maar ook inbrekers op de hoogte brengen. Het verspreiden van selectaDNA is de eerste van dertien stappen geweest in het project ‘waak voor inbraak’. In het najaar volgt SMS-alert.

In hoeverre het anti-inbraakproject in de Venrayse wijk ‘t Brukske zijn vruchten afwerpt, valt nog moeilijk te zeggen, aldus de zegsvrouw. Wel zijn er in de Venrayse wijk minder inbraken gepleegd vergeleken met voorgaande cijfers. In het najaar wordt het project geëvalueerd, en dan is er meer zich op het effect van het anti-inbraakproject.

Het gebruik van selectaDNA wordt inmiddels ook toegepast in Rotterdam Charlois en door een beveiligingsbedrijf zegt de woordvoerster.
Provincie:
Tag(s):