zondag, 6. april 2008 - 15:49

Politie waarschuwt opnieuw voor valkuilen

Helden

De politie in Limburg waarschuwt bezoekers van de Heldense Bossen opnieuw voor valkuilen met hierin een betonblok met scherpe punten. Oplettende passanten troffen de valkuil aan en waarschuwde direct de politie. Eerder werd een soortgelijke valkuil aangetroffen. Hier stapte een man in en raakte hierbij licht gewond.

Volgens een woordvoerder van de politie bestaat het vermoeden dat het betonblok speciaal voor de kuil gemaakt is en het duidelijk is dat het om een bewuste actie gaat. Het gat wat zondag is aantroffen heeft een doorsnede van circa 80 cm en is 1 meter 40 diep. Het gat is inmiddels weer gedicht.

Het pad waar de valkuil werd aangetroffen wordt voornamelijk door wandelaars en fietsers, maar ook incidenteel door motorcrossers en ruiters gebruikt. Waarom iemand dit doet is de politie onbekend. Wel is duidelijk dat het om een bewuste actie gaat. De dader(s) heeft/hebben het gat afgedekt om het zo min mogelijk op te laten vallen. De politie neemt de zaak zeer serieus, zeker gezien het ernstige letsel dat dergelijke valkuilen teweeg kunnen brengen, en is op zoek naar getuigen.

De politie wil burgers attenderen op het bestaan van dergelijke valkuilen en roept op om in ieder geval alert te blijven.
Provincie:
Tag(s):