maandag, 2. juni 2008 - 12:09

Politie waarschuwt voor de 'Italiaanse Methode'

Amsterdam

Een man heeft zondagavond 1 juni, rond kwart voor twaalf op de Panamalaan in Amsterdam een tas uit een stilstaande auto geroofd. Net nadat het slachtoffer geparkeerd had, werd rechterachterportier opengerukt en de tas van de vloer weggenomen. Het slachtoffer greep tevergeefs de hengsels nog vast, maar de dader was sterker.

De bestuurster had haar auto even aan de kant van de weg gezet om te bellen. De dader rende weg richting van de C. van Eesterenlaan, waar hij zich aansloot bij twee anderen. De vrouw staakte bij het zien van de overmacht haar achtervolging.

In Amsterdam-oost is er sprake van een toename van diefstallen van tassen en laptops door de zogenaamde “Italiaanse methode�. Daders slaan daarbij toe bij auto’s die even stilstaan of soms staan te wachten bij verkeerslichten. De politie adviseert dan ook waardevolle spullen goed weg te bergen, zodat ze niet via een open raam, het inslaan van een ruit, of het opentrekken van een portier gepakt kunnen worden. Rechercheurs van wijkteam Balistraat hebben de zaak in onderzoek
Provincie:
Tag(s):