vrijdag, 30. mei 2008 - 10:20

Politie waarschuwt voor nepgoud verkopers

Groningen

De afgelopen maanden zijn er ongeveer 80 meldingen uit het hele land bij het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) binnengekomen over het opdringerig aanbieden van sieraden en/of nepgoud door mensen van Oost-Europese afkomst. In de provincie Groningen zijn ongeveer tien zaken bekend van deze praktijken.

De incidenten nemen de laatste weken toe. Daarom waarschuwt de politie voor deze goudverkopers langs de snelwegen in de provincie Groningen. De verkopers benaderen mensen, veelal automobilisten, met hun producten. Dit doen ze door allereerst voor de toiletruimte te gaan staan en toiletbezoekers aan te spreken. Ten tweede zetten ze geparkeerde voertuigen van potentiële klanten klem. Als de klant niet ingaat op de ‘aanbieding’ kan hij niet direct weg. Ten slotte wordt op de ramen van slapende chauffeurs geklopt. Als niet op de aanbieding wordt ingegaan, volgt een schop tegen de vrachtauto.

De benadering van de verkopers is ronduit agressief en opdringerig. De KLPD Verkeerspolitie en de regiokorpsen controleren de parkeerplaatsen op deze praktijken. De verkopers kunnen worden aangepakt voor de overtreding ‘venten zonder vergunning’. De boetes variëren van 200 euro (bij een 1e overtreding) en 300 euro (bij een 2e overtreding). De politie adviseert burgers om niet in te gaan op het aanbod van de betreffende Oost-Europeanen.
Provincie:
Tag(s):