maandag, 6. oktober 2008 - 11:32

Politie Zeeland arresteert drie mannen voor bedreiging

Goes

Politie Zeeland heeft maandagmorgen drie mannen in Goes aangehouden vanwege hun mogelijke betrokkenheid bij enkele strafbare feiten waaronder afpersing en bedreiging. Ze zijn aangehouden na een onderzoek van enkele maanden. De mannen zijn in verzekering gesteld.

De mannen in de leeftijd 24, 29 en 34 jaar zijn afkomstig uit Goes. De politie verdenkt twee van hen ervan in de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 mei jl. een 31-jarige man onder bedreiging van een jachtgeweer te hebben gedwongen naar Terneuzen te rijden. In de Tulpstraat in Terneuzen probeerden de twee verdachten en het slachtoffer omstreeks 02.25 uur een woning binnen te dringen. Dit is door de bewoners voorkomen. Hierbij is geschoten met het geweer, waarbij de twee bewoners licht gewond raakten. De bewoners werden voor hun verwondingen in het ziekenhuis behandeld.

Vanmorgen vroeg heeft politie Zeeland op drie verschillende locaties de drie verdachten aangehouden. De 29-jarige man wilde aan zijn aanhouding ontkomen en sprong door het raam van zijn woning op de eerste verdieping van een portiekwoning. Bij de sprong brak de man zijn knie en liep verschillende snijwonden op. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht.

In verband met dit onderzoek is op vier locaties in Goes huiszoeking verricht. Diverse goederen zijn in beslag genomen en zullen verder onderzocht worden.
Provincie:
Tag(s):