dinsdag, 9. december 2008 - 12:12

Politie zette lok-pieten in

Utrecht

Lok-homo, lok-oma, lok-vrouw, lok-fiets en lok-auto zijn al algemeen bekende begrippen bij de politie om geweld, beroving en diefstal op te sporen. Het nieuwste wapen is geïntroduceerd door de regiopolitie Utrecht…… de ‘lok-piet’.

Aanleiding voor het inzetten van lok-knechten van Sinterklaas waren klachten over jeugd die de pieterbazen bekogelde met pepernoten die zij zelf hadden uitgedeeld. Met behulp van de pieten wist de politie vrijdag 5 december vier aanhoudingen te verrichten.

Omstreeks 15.30 uur waren drie jongens tussen de 10 en 11 jaar oud aangehouden voor het belagen van de zwarte pieten. Ze kregen een proces-verbaal wegens baldadigheid en werden met instemming van hun ouders doorgestuurd naar Bureau Halt voor een alternatieve straf.

Ernstiger was het gedrag van een 15-jarige jongen. Hij schold de zwarte pieten eerst uit. Toen hij op de Zwanenvechtlaan achterin een auto was gestapt, maakte hij ook nog een schietbeweging met zijn hand. Daarop werd hij aangehouden wegens bedreiging. De verdachte, die voorkomt in de ‘top 40’ van Zuilense overlastjongeren, is meegenomen naar het bureau en voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):