zaterdag, 12. januari 2008 - 22:06

Politie zoekt daders babbeltruc Wassenaar

Wassenaar

De politie is op zoek naar twee mannen die donderdag 10 januari in de Zijllaan een 95-jarige man met een babbeltruc hebben beroofd. De twee verdachten belden aan bij het slachtoffer en stelden zich voor als politieagenten. Ze vertelden dat de man nog geld zou krijgen, en één van de twee ging met de man mee de woning in. Na aandringen van de verdachte, haalde het slachtoffer zijn bankpasje tevoorschijn.

De diefstal kwam aan het licht toen het slachtoffer tegen een familielid vertelde over het bezoek van de agenten. De familie waarschuwde direct de politie. Toen bleek dat de bankpas was gestolen en dat de daders een geldbedrag van de rekening hadden afgehaald. Volgens het slachtoffer waren de daders twee mannen van in de twintig. De werkwijze van de twee verdachten is bekend bij de politie in Wassenaar. Daarom komt de recherche van Wassenaar graag in contact met mensen die de afgelopen maanden ook wellicht zijn benaderd door twee mannen tussen de 20 en de 30 jaar oud die zich voordeden als politieagenten, maar ze niet hebben binnengelaten.

De politie onderzoekt de zaken en waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. U helpt daar ook uw medeburgers mee. De politie kunt u bereiken op nummer 0900-8844.

Voor alle tips en informatie kunt u terecht bij de recherche van politiebureau Wassenaar via 0900 –Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800 – 7000.
Provincie:
Tag(s):