dinsdag, 8. april 2008 - 21:14

Politie zoekt donkere BMW in onderzoek oprit A28

Hoogeveen

De politie is vanaf zaterdagavond bezig met een onderzoek naar een misdrijf, waarbij een 30 jarige man uit Hoogeveen ernstig gewond is geraakt op de oprit van de A28. In dit onderzoek heeft de politie enkele vragen waarbij de hulp van het publiek wordt gevraagd.

Zaterdagavond, 5 april 2008 om 21:10 uur kreeg de politie een melding dat op de oprit naar de A28 richting Groningen, vanaf de Fluitenbergseweg, een gewonde man was aangetroffen. Getuigen, die zelf de oprit waren opgereden, zagen dat het slachtoffer, een 30 jarige man uit Hoogeveen, uit zijn witte personenauto stapte en in elkaar zakte.

De man is met de ambulance in kritieke toestand naar het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen gebracht en zijn toestand is inmiddels stabiel.

In het onderzoek, dat direct is gestart, zijn aanwijzingen naar voren gekomen die erop wijzen dat tussen het slachtoffer en een nog onbekende verdachte een verkeersconflict heeft afgespeeld.

Het slachtoffer reed in een witte Suzuki Alto. De auto van de verdachte, waar tenminste twee personen in zaten, is waarschijnlijk een BMW uit de 5-serie, donker van kleur.Beide auto’s hebben rond 21:10 uur stilgestaan op de toerit naar de A28 vanaf de Fluitenbergseweg, in de richting Groningen. Daar heeft zich de confrontatie tussen de twee afgespeeld, waarbij de 30 jarige Hoogevener gewond is geraakt. Het slachtoffer is ingestapt en achteruit weer in de richting van de Fluitenbergseweg gereden. De verdachte is de A28 op gereden in de richting Groningen.

Beide auto’s reden op de Fluitenbergseweg bij elkaar. Maar ook is het mogelijk dat ze eerder in Hoogeveen bij elkaar zijn gesignaleerd.

De politie heeft de volgende vragen

*Wie heeft omstreeks 21:10 uur op de toerit naar de A28 vanaf de Fluitenbergseweg in noordelijke richting iets gezien dat met deze zaak verband kan houden

*Wie heeft op deze zaterdagavond in Hoogeveen een witte Suzuki Alto en een donkere BMW 5 samen gezien?

*De dader is een man met een lengte van ongeveer 1.84 meter. Hij heeft een licht getinte huidskleur en is mogelijk afkomstig uit het gebied rond de Middellandse Zee. Wie kent of herkent een man met dit signalement, in combinatie met een donkere BMW uit de 5-serie?

Mensen die antwoord kunnen geven op een of meerdere vragen worden verzocht om contact op te nemen met de politie, in dit geval via het speciale telefoonnummer 0800 6070. Voor degene die om persoonlijke redenen de informatie anoniem wil verstrekken, is daarvoor gelegenheid via de tiplijn van M op 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem)
Provincie:
Tag(s):