dinsdag, 1. juli 2008 - 10:14

Politie zoekt eigenaar van gedode herder

Groningen

De politie is op zoek naar de eigenaar van een Mechelse herder. De hond werd vrijdag 27 juni omstreeks 00.30 uur dood aangetroffen in een boot aan de U.T. Delfiaweg in Groningen. Uit sectie op het lichaam van de hond is gebleken dat het dier vermoedelijk door verstikking om het leven is gekomen. De politie stelt daarom een nader onderzoek in.

Het gaat om een Mechelse herder of een kruising daarvan. Het betreft een teef met een geschatte leeftijd van ongeveer 5 a 6 jaar oud. De schofthoogte van de hond is circa 62 cm en dat is hoog voor een Mechelse herder teef. Het dier heeft een fijne donkere kop en zwarte oren. Het lijf zelf is gelig van kleur met zwarte pootjes, de voorpoten zijn aan de binnenkant ook zwart van kleur. De achterpoten zijn wel iets donkerder maar niet zo oplopend zwart als de voorpoten. De staart is ook iets donkerder dan het lichaam eindigend in een zwarte punt.

Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen die woensdag 26 en donderdag 27 juni in de buurt van de U.T. Delfiaweg in Groningen zijn geweest en iets hebben gezien wat voor het onderzoek belangrijk kan zijn. Vooral als getuigen mensen hebben gezien bij één van de boten, terwijl deze een grote zak of tas bij zich droegen. Men kan contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):