zondag, 14. december 2008 - 15:39

Politie zoekt getuigen beroving

Haarlem

De politie is op zoek naar getuigen van de beroving op een 61-jarige vrouw uit Haarlem. De vrouw liep op 13 december rond 12.00 uur op de Frieslandlaan in Haarlem, toen er twee jongens in de leeftijd van 9-14 jaar, haar tegemoet kwamen lopen. Nadat de jongens de vrouw gepasseerd waren, duwden ze de vrouw hard in haar rug, waardoor de vrouw op straat viel en haar handtas en boodschappentas over straat heen rolden.

De jongens stalen de handtas en renden hiermee hard weg in de richting van het Balgzand. De Haarlemse raakte door de val ernstig gewond en moest voor behandeling met een ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis.

De politie heeft met diverse collega's in de omgeving gezocht naar de twee daders, maar hen niet aangetroffen. Wel werd de (lege) handtas van de vrouw aangetroffen in de omgeving.
Getuigen of mensen die de politie iets kunnen vertellen over de daders van deze beroving, worden verzocht contact op te nemen met de politie van basisteam Spaarne-Oost via tel.nr. 0900-8844 of anoniem: via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Signalement van beide daders:
- leeftijd: 9 - 14 jaar
- lengte: + 1.60 m.
- donkere kleding
- dader 1 droeg een grijs fleecemutsje
- dader 2 had donker krullend haar.
De politie heeft een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):