dinsdag, 9. september 2008 - 20:12

Politie zoekt getuigen diefstal tractor

Stadskanaal

In de nacht van zaterdag op zondag is bij het Pagecentrum in Stadskanaal een kleine tractor weggenomen. Het gaat om een groene John Deere tractor, type Gator.

Met deze tractor is vervolgens via de Rode Loper (brug over de N366) naar het Vledderbos gereden. In het Vledderbos is met tractor vanaf het talud bij het fietspad heen en weer gecrosst. Daarbij is de tractor met een nieuwwaarde van 18000 euro vernield. Er is geprobeerd het voertuig in brand te steken. De tractor is zwaar beschadigd geraakt.

Op de brug De Rode Loper is in dezelfde nacht graffiti aangebracht met witte en groen verf. Daarnaast is de brug ‘versierd’ met crêpepapier en toiletpapier. Vanaf de brug loopt een spoor naar het Vledderbos.

De politie is op zoek naar de dader(s) van deze incidenten. Mogelijk zijn er mensen die het voertuig die nacht hebben zien rijden of bij de brug opvallende zaken hebben gezien. Mensen die iets over de incidenten of over de identiteit van de verdachte(n) kunnen zeggen, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):