dinsdag, 14. oktober 2008 - 13:57

Politie zoekt getuigen mishandeling Enschede

Enschede

Een 43-jarige Enschedese man is zaterdagavond 11 oktober jl. door een inzittende van een auto mishandeld en met de dood bedreigd. Dit heeft de politie dinsdag 14 oktober bekendgemaakt.

Zaterdagavond 11 oktober tussen 20.15 en 20.30 uur liep een 43-jarige Enschedeër zijn hond uit te laten op de busbaan die loopt vanaf de wijk “Oikos� en de Schipholtstraat in Enschede.

Een personenauto, vermoedelijk een donkergekleurde Volkswagen Golf, nadere hem met grote snelheid over de busbaan in de richting van de Schipholtstraat. Door aan de kant te springen kon de 43-jarige een aanrijding voorkomen.

Ongeveer honderd meter verder, vlak voor de Schipholtstraat stopte de auto en stapte de bestuurder uit. Deze kwam op hem afrennen en begon hem met de dood te bedreigen en te vertellen dat hij schade aan de auto had veroorzaakt en dit moest betalen.

Toen de 43-jarige zei dat hij geen schade had veroorzaakt sloeg de man hem hard in het gezicht waardoor een scheur in zijn lip ontstond. Bij het weglopen kreeg het slachtoffer nog een harde klap op zijn achterhoofd. Hierna zag hij kans om naar huis te gaan en de politie in te lichten.

Voor de scheur in zijn lip heeft hij zich in het ziekenhuis moeten laten behandelen en zijn er een aantal hechtingen geplaatst. Ook wist de man nog aan te geven dat er in de auto nog drie andere personen hebben gezeten, waaronder waarschijnlijk een meisje dan wel vrouw.

Deze stonden ten tijde van de bedreiging en de mishandeling te kijken bij de auto, die dus een honderdtal meters verder stond. Het 43-jarige slachtoffer heeft maandag de 13e oktober aangifte gedaan en de politie is op zoek naar getuigen van het voorval.
Provincie:
Tag(s):