woensdag, 21. mei 2008 - 12:41

Politie zoekt wapens en stuit op brilkaaiman

Den Haag

Bij het doorzoeken van een woning aan de Newtonstraat in Den Haag op dinsdag 20 mei rond 09.10 uur keken politieagenten vreemd op toen zij een brilkaaiman (krokodil) van 90 centimeter ontdekten.

De aanleiding voor de doorzoeking was een tip over munitie in de woning. Ter plaatse verklaarde de 29-jarige Hagenaar dat hij geen wapens had, maar dat de politie wel andere zaken zou aantreffen, omdat hij coffeeshops bevoorraadt. De agenten vonden een behoorlijke hoeveelheid hasj, hennep en marihuana en een zak joints.

Daarnaast werden er weegschalen, voorraadbakjes, beschermkokers voor joints en een geldbedrag aangetroffen. De softdrugs en toebehoren en het geld zijn in beslag genomen. De politie heeft nader onderzoek ingesteld naar deze zaak en de verdachte is aangehouden voor overtreding van de Opiumwet en ingesloten.

Bovendien is tegen de verdachte proces-verbaal opgemaakt wegens het overtreden van de Flora- en faunawet. De stichting Iguana (opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en ongewervelde dieren) heeft het beest opgehaald.
Provincie:
Tag(s):