dinsdag, 17. juni 2008 - 13:39

Politie Zuid-Holland-Zuid slaat slag in onderzoek verdovende middelen

Gorinchem

De politie Zuid-Holland-Zuid heeft op maandag 16 juni met succes een grootscheeps onderzoek uitgevoerd naar verdovende middelen. In Gorinchem, onder andere op het woonwagenkamp, en daarnaast in Dordrecht, Breda, Andel en Nieuwendijk zijn in totaal 21 invallen in panden gedaan.

Drie mannen van 47 (2) en 37 jaar uit Gorinchem en Nieuwendijk zijn aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen.
De politie heeft onder andere vuurwapens, nepvuurwapens, sieraden, grote hoeveelheden aan contant geld en 65.000 xtc-pillen in beslaggenomen. Bij de doorzoekingen in de verschillende woningen stuitte de politie ook nog op 6 hennepkwekerijen en meerdere drogerijen.

Het onderzoek naar de handel in verdovende middelen heeft geruime tijd in beslaggenomen. Afgelopen maandag was de dag dat de zaak ‘klapte’. De politie is dan ook zeer content met de resultaten van de actie. Het onderzoek wordt voortgezet.

De actiedag duurde maandag tot in de late avond. Maar liefst 110 politieagenten van Zuid-Holland-Zuid werkten die dag mee aan het onderzoek, waarbij zo’n 40 collega’s van het korps Midden-West Brabant de zaak ondersteunden, evenals 50 agenten van ondersteunende diensten.

Het politieonderzoek vond plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie Dordrecht in samenwerking met het Bureau Ontneming Openbaar Ministerie (BOOM). Tevens namen de FIOD en de Rijksdienst voor het Wegverkeer deel aan het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):