zaterdag, 27. september 2008 - 20:04

Politieagent aangereden

Terneuzen

Donderdagavond heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de kruising Zuidlandstraat/Dokweg/Axelsestraat in Terneuzen.Een brigadier van de Zeeuwse politie, een motorrijder, reed over de Axelsestraat toen hij uit tegenovergestelde richting een scooter zag rijden die geen verlichting voerde.

Hij wilde de bestuurder van de scooter aanspreken op zijn gevaarlijke rijgedrag en keerde hierom zijn motor. Toen hij bij voornoemde kruising aankwam reed een personenauto de kruising op. De bestuurder van deze auto, een 49-jarige Terneuzenaar, zag de politieman pas op het laatste moment.

De brigadier kon een aanrijding niet meer voorkomen en klapte op de auto. Hij is over de motorkap heengegleden en enkele meters verderop op het wegdek terecht gekomen. Door ambulancepersoneel werden diverse botbreuken vastgesteld en de motorrijder is overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij.

Er wordt een onderzoek gedaan naar de precieze toedracht van dit ongeval. Om de objectiviteit te bewaken wordt dit onderzoek niet door de technische recherche van het politiekorps Zeeland gedaan, maar door de onafhankelijke technische afdeling van regiopolitie Midden- en West Brabant.
Provincie:
Tag(s):