vrijdag, 4. januari 2008 - 9:30

Politieagenten gewond bij aanrijding op A27

Raamsdonksveer

Vrijdagochtend omstreeks 06.40 uur vond op de rijksweg A27 ter hoogte van Raamsdonkveer een ongeval plaats waarbij twee vrachtauto’s en een surveillanceauto van de politie Midden- en West Brabant waren betrokken. De inzittenden van de politieauto raakten daarbij gewond. Dit heeft het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) vrijdag bekendgemaakt.

De bestuurder van de politieauto zat bekneld in het voertuig en is door de brandweer uit het voertuig gehaald. Een traumaheli is terplaatse geland voor assistentie. De bestuurder is samen met zijn vrouwelijke collega overgebracht naar het Molengracht ziekenhuis in Breda. De aard van de verwondingen zijn nog niet bekend.

De rijbaan richting Breda is gestremd. Er is een omleiding ingesteld bij Gorinchem. Het verkeer dat achter het ongeval staat is via de afslag van de snelweg afgeleid. Om 08.30 uur is weer 1 rijstrook beschikbaar voor het verkeer. Naar verwachting is de rijbaan rond 10.00 uur weer vrij.

Een Spaanse vrachtwagenchauffeur reed ter hoogte van Hooipolder vermoedelijk wat weifelend, waardoor een andere vrachtwagenchauffeur uit moest wijken. De bestuurder van de politieauto is vervolgens achterop de tweede vrachtauto gereden. Het onderzoek zal zich richten op de omstandigheden waaronder dit ongeval zich heeft voorgedaan.

Het is te doen gebruikelijk dat een ander politiekorps het onderzoek doet als er bij het ongeval een politievoertuig is betrokken daarom zal de Verkeerspolitie van het KLPD dit in samenwerking met politie Brabant Noord doen.

De Verkeerspolitie van het KLPD is nog op zoek naar getuigen van het ongeval. Zij kunnen contact opnemen met de Verkeerspolitie Breda bereikbaar via 0343-535353.
Provincie:
Tag(s):